log in

Specials

Marc Laidlaw, co-creatorul și scenaristul lui Half-Life părăsește Valve

marc laidlaw half life writer

Interogat de un fan prin intermediul emailului dacă are noutăți referitoare la Half-Life 3, Marc Laidlaw i-a răspuns acestuia că părăsește Valve după 18 ani de activitate. Marc le mulțumește celor de la Valve pentru toți acești ani și declară că nu mai este membru al studioului și că nu mai lucrează la niciun joc, anunțat sau neanunțat. El mai spune că simțea că s-a îndepărtat prea mult de rădăcinile sale, adică de scrisul propri-zis.

„Motivul este foarte clar: sunt bătrân, sau simt că îmbătrânesc. Când am ajuns la Valve, în 1997, nick-name-ul meu era deja "Good old Laidlaw". Juniorul designer (adică, John Guthrie) care mi-a dat această poreclă, este acum mai bătrân decât mine. Am senitmentul că trebuie să revin la rădăcinile mele și să văd încotro mă îndrept. Sigur, asta mă poate duce spre jocurile video și pe alte căi, dar acestea nu mai fac parte din planul meu.”

E clar că Valve este preocupată azi mai degrabă de culoarea viitoarelor căști din Team Fortress 2 decât de scenarii single player pentru jocuri noi... Din păcate, este un anunț trist, dar după aproape un deceniu de așteptare a lui Half-Life 3, perioadă în care nu s-a întâmplat nimic notabil, era de așteptat ca Marc să meargă spre alte orizonturi. Cel mai trist este faptul că, după plecarea lui, dacă prin absurd Half-Life 3 va apărea vreodată, atunci îndelung așteptatul FPS are toate șansele să fie un fâs cu sonorul la maxim...

Comentarii   

+2 #1 gigel 2016-01-13 14:19
Simt ca am trait doua vieti de pe vremea anuntarii si asteptarii lui HL2. Extrem de trista situatie cu aceasta franciza. Generatii intregi de jucatori care cunosc seria doar prin prisma stirilor de pe internet cu Half Life 3, oameni pentru care HL nu inseamna nimic, nu spune nimic. Ba e overrated de-a dreptul. Totusi, apare Doom 4 dupa 12 ani. In absenta tuturor fondatorilor si creatorilor originali. Cu gameplay proiectat pentru console. Sa vedem ce iese si din ciorba respectiva.

You have no rights to post comments

Log in or create an account