log in

INDIEpendance Day

INDIEpendance Day

Anunțat Gibhard: un fel de DOOM

gibhard

Clone de Doom găsești căcălău pe net în ziua de azi: Immortal Redneck sau Strafe sunt doar două exemple despre cum gândesc unii cretini că se realizează un FPS... Din păcate, cei care cred că dacă “bagi” sânge pe pereți în joc și dai artwork-uri ca lumea plebei, ai rețeta succesului în domeniul FPS-urilor old school.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: INDIEpendence Day
 • Accesări: 1506

The Flock Gameplay Trailer

The Flock Gameplay Trailer
Una dintre revelațiile de la GamesCom 2013, The Flock, joc indie dezvoltat de Vogelsap a trecut în Greenlight și puteți viziona azi un video de gameplay. The Flock este un horror multiplayer prevăzut pentru patru jucători ce amestecă mecanici stealth cu chestii de toată groaza. În pielea sau blana unor creaturi monstruoase ce hălăduiesc prin întuneric, va trebui să faceți rost de o relicvă luminoasă ca să deveniți Carrier, adică niște creaturi umanoide extrem de lente și de slabe, dar care pot utiliza lumina ca să-și distrugă urmăritorii. E clar că o să trebuiască să faceți de tot soiul de strategii ca să vă învingeți adversarii. Bine, jocul are o atmosferă lugubră, tot felul de ingrediente caracteristice unui survival-horror... dar mai bine vizionați filmul de mai jos ca să vedeți exact despre ce este vorba:

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: INDIEpendence Day
 • Accesări: 2595

Anuntat Dangerous Rays FPS

Anuntat Dangerous Rays FPS

Dangerous Rays este un FPS indie survival dezvoltat de o singură persoană, un tip pe nume Frank Poulain (un fel de Puiu' pe la noi), și pare să fie un fel de STALKER. În joc, ești un refugiat care stă la cutie în adăpostul său anti atomic în tentativa de a supraviețui unui holocaust nuclear. Din păcate, proviziile ți se cam termină, așa că ești obligat să scoți nasul pe afară, printre mutanți și zombies.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: INDIEpendence Day
 • Accesări: 2857

Anuntat 7 Days to Die FPS Indie

7 Days to Die este un FPS indie ce se desfăşoară într-un univers total deschis şi este dezvoltat de o echipă independentă denumită The Fun Pimps. Ca în orice FPS/Survival-Horror/RPG/Tower defense (cum se defineşte jocul) care respectă reţete vechi de 20 ani, specia umană este pe cale de dispariţie din cauza unui virus ce transformă toată lumea în zombies... mai puţin pe tine, player-ul. În single sau în co-op, veţi explora, construi fortificaţii şi supravieţui infectaţilor. Jocul se bazează pe engine-ul Voxel, exact ca Minecraft. Aşadar, veţi putea construi şi distruge ziduri şi, la o primă vedere, harta nu este generată în mod aleator. Veţi putea vizita oraşe, păduri, deşerturi şi munţi, iar jocul va conţine un editor de niveluri. În egală măsură, veţi avea dreptul la un sistem de XP şi abilităţi, de la crearea de obiecte şi capcane până la gestionarea resurselor (hrană şi apă), destul de asemănător cu stilul RPG-urilor. Producătorii nu au anunţat încă o dată de apariţie exactă, dar vă oferă posibilitatea să precomandaţi jocul la 15 dolari în loc de 30.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: INDIEpendence Day
 • Accesări: 4730

The Swapper apare in Steam pe 30 mai

Lumea jocurilor indie continuă să reinventeze un gen ce părea mort acum câţiva ani: platformer 2D. Cei doi producători de la Facepalm Games ne anunţă azi că dezvoltă The Swapper, joculeţ ce pare extrem de simpatic bazat pe un SF a la Solaris/Odiseea Spaţială 2001/Moon, dat fiind că ne trezim într-o staţie spaţială abandonată, unde trebuie să descoperim ce s-a petrecut. The Swapper vine însă cu un mecanism de gameplay destul de proaspăt ce constă în crearea de clone şi transferul propriei conştiinţe de la o clonă la alta ca să rezolvi enigme şi să dezactivezi diverse capcane. Da, da, The Swapper are o doză bunicică de filosofie, punând câteva întrebări majore ale secolului actual (şi nu numai): care este propria ta identitate după ce eşti clonat? Ce este sufletul? Este moral să-ţi laşi propria clonă să moară? Creatorul scenariului este Tom Jubert, care a scris scenariile pentru FTL şi Penumbra. Încă un amănunt: jocul a adunat chintale de premii la diferite expoziţii indie şi va apărea în Steam pe 30 mai.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: INDIEpendence Day
 • Accesări: 2826

Play Flood Runner 3

Play Flood Runner 3

Sfârșitul lumii se apropie: toți vulcanii erup și trebuie să alergi din platformă în platformă ca să nu ajungi în crematoriul din Flood Runner 3: Armageddon . Dar, cum nimic nu-i ușor în lumea asta, niște creaturi îți blochează calea. Noroc că ai parte de câteva ajutoare: le poți ucide prin salturi duble (într-un timig bine calculat) sau le poți arde pe toate dacă intri tu însuți în foc… atenție, însă la bara de viață! Jos, în stânga ecranului găsești contorul de viteză ce îți oferă viață. Astfel, dacă dă dracu’ să cazi în apă, ai posibilitatea să faci un combo apăsând seria de taste indicată, înainte să fii înghițit de un rechin sau de o caracatiță. După care continui să alergi…

Anuntat Ravaged

Anuntat Ravaged

2 Dawn este un studio indie apărut din neant, care ne anunță azi că dezvoltă Ravaged, un FPS multiplayer post-apocaliptic în care civilii încearcă să reconstruiască în liniște civilizația umană în anul 2012, dar sunt împiedicați de bandele de ticăloși care hălăduiesc prin apropiere. În joc, vor apărea vehicule, gameplay-ul se va baza pe teamplay și pe obiective de îndeplinit. Site-ul oficial conține câteva artworks și oferte de angajare, jocul fiind anunțat pentru PC, PS3 și Xbox 360.

Log in or create an account