log in

Business

Business

Red5 au probleme financiare. Mari probleme financiare!

red5 studios

După ce studioul a fost achiziționat de chinezii de la The9, care au pus rapid pe liber vreo 40 de angajați, GameInformer ne informează că o mare parte a membrilor Red5, adică studioul care a dezvoltat Firefall, nu au fost plătiți de Crăciun. Deh, la cât sunt de sensibili chinezii la sărbătoarea Crăciunului, cred că băieții că o să-și primească banii de Anul Nou chinezesc mai degrabă. Mai mult, încă trei angajați au fost dați afară pe data de 23 decembrie. Cam cum am pățit și unii dintre noi pe vremea când lucram la revista PC Games... Câțiva oameni de bine din industria de gaming au lansat o campanie GoFundMe, dar nu au reușit să recolteze decât 582 de dolari, adică vreo 6-7 coșuri bine nutrite de cumpărături la un supermarket.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: Business
 • Accesări: 1575

2015 se incheie dezastruos pentru piata PC

sales down pc

Multă lume credea că 2015 va marca revenirea pieței PC pe linia de plutire, insă, din păcate pentru platforma noastră preferată, lucrurile stau taman invers: previziunile pentru finalul de an sunt cât se poate de pesimiste! Tensința de scădere a pieței PC se verifică și în cel de-al patrulea și ultim trimestru al anului, potrivit cabientului de analiză american IDC, care anticipează vânzări în scădere cu 10,3% pentru perioada octombrie – decembrie.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: Business
 • Accesări: 1512

12 milioane de unitati vândute din Fallout 4

index

La ora în care subsemnatul asterne aceste rânduri, Bethesda mai mult ca sigur se scalda în verzisori ca urmare a celor 12 milioane de unitati vândute din Fallout 4. Mai mult de 750 de milioane de dolari, sa fiu mai exact... destul pentru a cumpara o tarisoara din Africa!

Oricum, baietii au fost punctuali, pe cât de repede a ajuns jocul pe rafturi, pe atât de repede l-au înhatat fanii, asta ca sa nu mai vorbim de editia limitata Fallout 4 Pip Boy, care, conform marilor retaileri, a fost cea mai bine vânduta editie limitata a unui joc. Ever. Ceea ce spune câteceva despre calitatea jocului si rabdarea fanilor.

Situatia e pe roze pentru Fallout 4 si în ceea ce priveste varianta digitala, la un moment dat, pe Steam, înregistrându-se 470 000 de jucatori simultan, ceea ce a doborât un nou record, detinut în prealabil de Counter Strike: GO si DOTA 2. În concluzie, lansare de succes pentru Fallout 4? As spune categoric da, si indubitabil, una greu de egalat. Cu toate acestea, suntem curiosi despre impactul viitoarelor DLC-uri, în buna traditie Bethesda.

 • Scris de Vlad Tirb
 • Categorie: Business
 • Accesări: 1703

Fondatorul lui Zynga se retrage

Fondatorul lui Zynga se retrage

Unul dintre liderii modelului free-to-play acum câțiva ani buni pe Facebook, Zynga, trebuie să reziste acum asalturilor numeroșilor săi concurenți iar rezultatele sale financiare nu sunt deloc la înălțime. Producătorul lui Farmville a pierdut nu mai puțin de 65 milioane de dolari în ultimul trimestru fiscal, după ce în precedentul trimestru pierduse vreo 25 milioane de dolari. Acest bilanț financiar dezastruos l-a determinat pe Mark Pincus, co-fondatorul Zynga, să-și ia catrafusele și să părăsească funcția de șef de produse, fără să renunțe însă la fotoliul din consiliul de administrație. În iulie trecut, el renunțase deja la postul de CEO în favoarea lui Don Mattrick, ex-Microsoft.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: Business
 • Accesări: 4973

GameSpy devine Games Pa!!

GameSpy devine Games Pa!!

Din ciclul “fost-ai lele”, venim azi cu o știre nasoală... pentru unii: GameSpy, serviciul de jocuri online deținut de IGN își încheie activitatea. GameSpy continuă și azi să suporte numeroase jocuri recente cum sunt Street Fighter III, Red Dead Redemption, Borderlands... heh, jocuri! Unde mai pui că și bătrânele jocuri de la Bohemia Interactive nu mai au acces la server browser. Mă refer la Arma, Arma: Cold War Assault, Arma 2 și Arma 2: Free. Ei bine, toate aceste titluri riscă să-și piardă modurile de joc online dacă developerii nu găsesc alte soluții, pentru că Glu Mobile, proprietarul lui GameSpy va închide șandramaua pe 31 mai. Dacă vă întrebați de ce Nintendo își închide jocurile online pe DS și Wii pe 20 mai,acum aveți răspunsul: cele două platforme utilizează GameSpy. Per total sunt vreo 800 de developeri care sunt loviți de închiderea lui GameSpy.

 • Scris de Ciprian Coroianu
 • Categorie: Business
 • Accesări: 4982

Log in or create an account